Košarica

 x 
Košarica je prazna

Prijava

Sporočilo
  • EU direktiva o e-zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja piškotke za avtentifikacijo, navigacijo in druge funkcije. Z uporabo naše strani se strinjate, da spletna stran na vaš računalnik shranjuje piškotke.

    Dokumenti EU direktiva o e-zasebnosti

Reiki

Reiki je preprosta, naravna, varna metoda zdravljenja in samozdravljenja ter osebnega spiritualnega razvoja. Reiki lahko uporablja prav vsak.

Beseda Rei-Ki je sestavljena iz dveh japonskih besed:

Rei – univerzalna energija

Ki – vitalna življenjska energija, ki se pretaka po telesu živih bitij.

Bistvo metode je zdravljenje telesa, uma in duha s pomočjo univerzalne življenjske energije.

Ustanovitelj te metode je dr. Mikao Usui, ki je leta 1922 v Tokiu ustanovil kliniko Usui Reiki Healing Society, kjer je seveda zdravil s pomočjo reikija. Po njegovi smrti je delo prevzel Chujiro Hayashi, ki je kasneje ustanovil svojo kliniko. Pri njemu se je reikija izučila tudi Hawayo Takata, ki je reiki prenesla na Zahod. Do njene smrti leta 1979 je izučila 22 reiki mojstrov. Tako se reiki lahko širi še danes.

Reiki je učinkovit in preprost sistem zdravljenja, ki se izvaja s polaganjem rok in dotikom ali na daljavo. Dokler posameznik ni posvečen v reiki, mu prenos energije omogoči reikist, ki je v tem procesu le kanal oziroma posrednik univerzalne življenjske energije.

Posledice stresnega načina življenja, nakopičenih negativnih čustev, travm iz otroštva, negativnih/neprijetnih izkušenj iz preteklosti se lahko izrazijo kot čustvene blokade v čakrah. Čakre si lahko predstavljamo kot vrtince skozi katere prejemamo in oddajamo energijo. Iz tega sledi, da je pretok energije pri blokiranih čakrah seveda otežen. Če svojega čustvenega telesa (posledično tudi energetskega) ne negujemo, harmoniziramo, se lahko blokade slej ko prej manifestirajo kot bolezni na fizičnem telesu. Tako lahko bolezen razumemo kot opozorilni znak, da nekaj definitivno delamo narobe. V tem primeru je reiki odličen način, da poiščemo pomoč in si pustimo pomagati oziroma si kasneje lahko pomagamo sami.

Šolanje reiki terapevtov poteka običajno v treh ali štirih stopnjah. Četrta stopnja je mojstrska stopnja, ki jo lahko združijo z 3. stopnjo reikija in tako dosežemo mojstrstvo v treh stopnjah.